Lääne-Euroopas on torm nõudnud 15 inimelu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Euroopas möllav orkaani võimsusega torm on tapnud Hispaanias ja Prantsusmaal juba vähemalt 15 inimest, murdnud puid, lõhkunud hooneid ning jätnud rohkem kui poolteist miljonit majapidamist elektrita.


Atlandilt saabunud metsik maru on mõnel pool viimase kümne aasta tugevaim ning see mõjutab laia ala Kanalisaarte ja Barcelona vahel, ehkki kõige rängemad olud valitsevad Prantsusmaa edelaosas, vahendas BBC News. Enim hukkunuid on aga Hispaania põhjaosas.

Barcelona lähedal asuvas Sant Boi de Llobregat linnakeses varises sisse spordihoone katus, mattes enda alla üle tosina lapse, kes olid sinna kõrvalasuvalt pesapalliväljakult varjule pagenud. Neli last said surma ja üheksa inimest tõsisemalt vigastada, nende seas seitse last.

Reutersi ja AFP andmetel on veel vähemalt üksteist eakamat inimest hukkunud erinevates tormist põhjustatud õnnetustes Hispaanias ja Prantsusmaa lõunaosas. Enamasti on inimesed jäänud langevate puude või majavaringute alla.

Galicia rannikul suri üks tormiselt merelt päästetud laevakapten. Kataloonias ja lõuna pool on puhkenud ka metsatulekahjud, mida tõttas tõrjuma sõjavägi.

Ida suunas liikuvas tsüklonis küündivad tuuleiilid ligi 175 kilomeetrini tunnis (pea 49 meetrini sekundis), jõudes varsti ka Põhja-Itaaliasse ja sealt edasi Aadria merele. Prantsusmaal oodatakse tuulte vaibumist esmaspäevaks.

Praegu on üheksas departemangus kehtestatud eriolukord, lennujaamad ei tööta ning suur osa rongi- ja bussiliiklusest seiskunud, enamik Püreneedes asuvaid suusakuurorte on suletud. Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy on lubanud katastroofiala varsti külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles