Inimesed muretsevad veelindude pärast asjata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luiged.
Luiged. Foto: Mihkel Maripuu

Eile päeval helistas häirekeskusesse murelik inimene, kes teatas, et Põlva paisjärvel on luik jää sisse kinni külmunud. Päästjate saabudes selgus, et linnuga on kõik korras.

Lõuna päästekeskuse teatel saabus 9. veebruaril kell 13.08 saabus teade hädas linnust.  teatati, et Põlva linna tehisjärvel on luik jääs kinni. Päästjate saabudes lendas luik minema.

Päästetöötajad paluvad enne hädaabi kõne tegemist veenduda, kas linnud ikka on hädas. «Juhime tähelepanu, et üldjuhul terve luik jäässe ei külmu ning püsib ühel kohal paigal hoopis sooja hoidmiseks,» märkis Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Sel nädalal on päästjad saanud teisigi sarnaseid ekslikke väljakutseid, kus linnud tegelikkuses abi ei vajanud.

Ornitoloogid on korduvalt kinnitanud, et teoreetiliselt võib jäässe kinni jääda üksnes haige lind. Veelinnud on vastupidavad ning jäänud meie laiuskraadidele talvituma seetõttu, et need olud sobivad neile. Tingimuste halvenedes lendavad nad soodsamatesse piirkondadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles