Prantsusmaal ja Hispaanias möllab torm

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bordeaux' tänaval saetakse tormi ajal maha ohtlikku puud.
Bordeaux' tänaval saetakse tormi ajal maha ohtlikku puud. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa edelaosas on miljon majapidamist jäänud laupäeva hommikul elektrita regioonis möllava tugeva tormi tõttu, mis sundis sulgema ka lennujaamad ning tekitas segadust lennu- ja rongiliikluses, samuti maanteedel. Hispaania põhjaosas on aga hukkunud ka inimesed.


Elektrivõrgu operaator ERDF teatas, et suurem osa vooluta majapidamisi asub Gironde'i, Landes'i ja Pürenee-Atlandi piirkondade, kus tehnikute ligipääsu rikete juurde takistavad ka maanteedele langenud puud, vahendas AFP.

Atlandilt pealetungiv talvemaru nüpeldab üheksat edelapoolset departemangu. Tuuleiilide kiiruseks mõõdeti regioonis kuni 175 kilomeetrit tunnis (ligi 49 meetrit sekundis), kirjutas BBC News , mille andmetel on torm viimase kümnendi tugevaim.

Bordeaux' lennujaam on praegu suletud ning lähedalasuvale Aquitaine'i sillale sõidukeid ei lubata. Lennud jäid hommikupoolikul ära ka Pau', Biarritzi ja Toulouse'i lennujaamas. Bordeaux' ja Toulouse'i vahel on rongiliiklus samuti häiritud.

Prantsuse riikliku raudteekompanii SNCF regionaalse pressiesindaja teatel ei sõida rongid täna hommikul Bordeaux'st lõuna poole. Hoidmaks ära rahvamasside kuhjumist jaamadesse, jäetakse käigust ära ka Pariisist sinna suunduma pidavad rongid.

Pressiesindaja sõnul on tormipiirkonnas jaamadesse toppama jäänud kuus rongi ning neis viibinud reisijatele pole halva ilma tõttu võimalik vaguneid järele saata. Olukorra paranemist enne keskpäeva ei oodata.

Air France tühistas hommikul ka sisemaiseid reise, mis tormipiirkonda läbima pidid. Midi-Pyrénées' regioonis suleti aga suusakeskused. Meteoroloogide sõnul kestab torm vähemalt esmaspäevani.

Hispaania põhjaosas möllab samuti tugev torm ning seal on ka ohvreid. Kohalike võimude teatel hukkus  Galicias sandarm, kes jäi liiklust juhtides langeva puu alla.

Kataloonias asuvas Sant Boi de Llobregat linnas sai aga koguni kolm last surma, kui tugeva tuule tõttu varises kokku spordihall. Barcelonas hukkus ka üks seinavaringu alla jäänud naine, kirjutas BBC News.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles