Piltuudis: Tartumaal lastakse vabadusse viga saanud kanakull

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev kull ei ole juhtumiga seotud.
Pildil olev kull ei ole juhtumiga seotud. Foto: Eestimaa Looduse Fond

Laupäeva keskpäeval vabastatakse Tartumaal terveks ravitud kanakull, kes mullu novembris ühe Tartu Ülejõe kortermaja rõdult leiti.

Lind leiti kortermaja rõdult purunenud kaarnaluu ja kergel vigastatud silmaga. Linnu vigastatud tiib pandi keha külge lahasse. Iga seitsme päeva tagant tehti linnule füsioteraapiat, et ta ei kaotaks püsivalt oma lennuvõimet.

Lisaks sai ta ka süsteemset valu- ja põletikuvastast ravi. Pärast ravi teostati kliiniline kontroll, mille käigus tehti kindlaks, et linnu vigastused on paranenud.

Nüüdseks on linnu võhm ja lennuvõime taastatud igapäevaste lennuharjutuste abil. Samuti on lind aklimatiseeritud õuetingimustega ja ongi jäänud vaid ta veel vabadusse tagasi lasta.

Lind lastakse vabaks laupäeval kell 12 Tartumaal Ilmatsalu metsade vahel Tenno telkimisalal ning kõik huvilised on oodatud.

Eestimaa Looduse Fond on võtnud eesmärgiks rajada vigastatud metsloomade abistamiseks metsloomade taastuskeskus, samuti on sõlmitud Eesti Maaülikooliga koostööleping, mille eesmärk on metsloomade meditsiini arendamine Eestis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles