TV3: Pranglil ollakse jäävangis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Kihnu veeteede alus Vesta seisab juba pea nädala Leppneemes kai ääres, kuigi vastavalt Viimsi vallaga sõlmitud lepingule peaks laev rahuldama saareelanike kauba- ja transpordivajadusi.

Paraku alates 3. veebruarist laev ei sõida ja kuigi Kihnu Veeteed väidavad, et põhjuseks on rasked jääolud, olla laev kohalike sõnul hoopis puruks sõidetud, vahendasid «Seitsmesed uudised».

«Väga jõuliselt tagurdas sinna, aga selle laeva konstruktsioon on selline, et ta ei kannata ikka niisugust jõulist tegutsemist ja seal sai natuke rool viga,» rääkis Viimsi vallavalitsuse spetsialist Igor Ligema.

Prangli inimesi pahandab, et jääd ju õieti polegi, kuid nende liikumine on häiritud. Vald otsib nüüd alternatiive, mis võidakse leida nädala lõpuks, kuid kindlast mitte regulaarvedudeks.

«Alternatiive on kaks – me otsime laeva, mis on nõus sõitma jääs. Tegelikult on meri lahti, aga sadamatesse uhub laine jää sisse. Ja teine võimalus on see, et tellime helikopteri. Esialgne kokkulepe Copterline’iga on olemas,» rääkis Viimsi abivallavanem Endel Lepik.

Tõsi on see, et Vestal puudub jääklass ja väidetavalt ei ole sellist klauslit ka valla ja Kihnu Veeteede vahelises lepingus. Vallvanema sõnul on olemas üks alternatiivne pakkumine, kuid uue lepingu sõlmimine läheks kaks korda kallimaks kui olemasolev leping Kihnu Veeteedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles