Euroopas on külmalaine nõudnud umbes 400 inimese elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlasest külmaohver haiglaravil Donetskis.
Ukrainlasest külmaohver haiglaravil Donetskis. Foto: SCANPIX

Helikopterid toimetasid täna toitu ja ravimeid Bosnia küladesse, mille on muust maailmast ära lõiganud Euroopas 12 päeva kestnud ja enam kui 400 inimese elu nõudnud külmalaine.

Enam kui pooled ohvreist on hukkunud idapoolsemates riikides nagu Poola ja Ukraina. Lisaks on kümned inimesed surnud ilmastikuolude teisejärguliste tagajärgede tõttu nagu vingugaasi kätte lämbumine.

Bosnias lakkas tihe lumesadu, kuid külm kestab edasi, eriti riigi lõuna- ja kaguosas, kus temperatuur on langenud kuni -20 kraadini ning kus on elektrita tuhanded inimesed.

Bosnia võimud saatsid täna armee- ja tsiviilkopterid äralõigatud küladesse Mostari ja Kalinovici lähedal, et nad viiksid sinna varustust ja toimetaksid abivajajad haiglatesse.

Bosnia võimude teatel suri riigis veel kaks inimest külma kätte ja seega on hukkunute arv kokku seitse. Albaania teatas esimesest külmaohvrist.

Vene võimude sõnul on seni külm nõudnud vähemalt 110 inimese elu, kellest 44 hukkus veebruari esimesel nädalal.

Bulgaarias on ilm endiselt vilets ning peamine piiripunkt Rumeeniaga on raskete jääolude tõttu suletud.

Üleeile uppus Biseri külas vähemalt kaheksa inimest, kui jõed üle kallaste tõusid ja tammi purunemise tõttu uputati küla üle. Võimud otsivad endiselt kahte kadunuks jäänud elanikku ning Bulgaaria kuulutas välja üleriigilise leinapäeva.

Ukrainas on hukkunud vähemalt 131 inimest, Rumeenias 41.

Ungari keskpank seevastu hakkas kodutute aitamiseks raha põletama - ringlusest eemaldatud forintidest pressitud briketid on hea küttematerjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles