Pühapäev toob äikest ja tuult

BNS
Copy
Pühapäevane ilmaprognoos lubab mitmel pool Eestis kostitada tugevate tuulepuhangute, hoovihma ja äikesega.
Pühapäevane ilmaprognoos lubab mitmel pool Eestis kostitada tugevate tuulepuhangute, hoovihma ja äikesega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeva öö hakul jõuavad saartele uued vihmapilved ja liiguvad edasi mandrile, päeval tuleb arvestada suure äikeseohu ja tugevate tuulepuhangutega.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeva pilves selgimistega ilm. Enne südaööd on üksikuid vihmahooge peamiselt Ida-Eestis, keskööl jõuavad saartele uued hoovihmapilved ja laienevad hommikuks üle maa. Mitmel pool on äikest.

Puhub lõuna- ja edelatuul 5-10, puhanguti 13-15, rannikul kuni 18 m/s. Sooja on 9-14, rannikul kuni 17 kraadi.

Peipsi järvel puhub edela- ja lõunatuul 5-10, puhanguti 13, hommikul kuni 15 m/s. Lainekõrgus on 0,7-1,3 meetrit. Enne südaööd on vihmahooge üksikutes kohtades, hommikul jõuavad läänest kohale uued hoovihmapilved. On äikesevõimalus. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 12-14 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab hoovihma ja esineb äikest. Pärastlõuna toob tugevamaid sajuhooge. Puhub edelatuul 6-12, puhanguti 15-17, rannikul kuni 20 m/s. Õhtul tuul veidi nõrgeneb. Sooja on 16-20 kraadi.

Peipsi järvel puhub edelatuul 8-12, puhanguti 15-17 m/s. Lainekõrgus on 1,0-1,7 meetrit. Sajab hoovihma ja varitseb äikesevõimalus. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 17-19 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles