Tugev tuul toob Läänemerele kuni neljameetrised lained

BNS
Copy
Tormine meri Pirital.
Tormine meri Pirital. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ilmateenistuse prognoosi järgi toob tugev, kohati üle 20 meetri sekundis puhuv tuul Läänemerele eeloleval ööl ja päeval kuni neljameetrised lained.

Läänemere põhjaosas puhub reedel kirde- ja idatuul 7-12, puhanguti 15-17 m/s, öösel tugevneb tuul veelgi ja puhub 9-14, puhanguti 17-22 m/s, pärastlõunal lõuna poolt alates nõrgeneb ja pöördub järk-järgult kagusse. Laine kõrgus on reedel 1-2,5 meetrit, laupäeval aga 2-4 meetrit. Laupäeva hommikul hakkab vihma sadama ning päeval on äikeseoht. Nähtavus on heast mõõdukani.

Soome lahel puhub reedel kirde- ja idatuul 7-12, puhanguti 15-17 m/s, öösel tugevneb veelgi ja puhub 9-14, puhanguti 17-22 m/s. Laine kõrgus on reedel 1-2,5 meetrit, laupäeval 1,5-3 meetrit. Laupäeva hommikul hakkab vihma sadama ning päeval on äikeseoht. Nähtavus on heast mõõdukani.

Liivi lahe põhjaosas ning Väinamerel puhub reedel ja eeloleval ööl kirde- ja idatuul 7-12, puhanguti 15-17 m/s, laupäeva päeva peale nõrgeneb ja pöördub järk-järgult kagusse ning lõunasse, puhudes 5-9 m/s. Laine kõrgus on 1-2,5 meetrit. Öösel ja laupäeva päeval sajab peamiselt hoovihmad ning on äikeseoht. Nähtavus on heast mõõdukani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles