Torm tulekul ⟩ Laevaliiklus väikesaartega võib katkeda

Copy
Torm Tõstamaa vallas Munalaiu sadamas.
Torm Tõstamaa vallas Munalaiu sadamas. Foto: Toomas Mitt

Kuna ilmateenistus prognoosib reedeks väga tugevat tuult, hoiatab väikesaartega laevaliiklust korraldav Kihnu Veeteed, et laevaühendused võivad katkeda.

Aegna liinil võib reedel seoses tugeva tuulega esineda häireid reisilaev Vesta kõikidel väljumistel. Väljumiste toimumise täpsustab vedaja reede hommikul kella 9-ks.

Sarnane hoiatus on antud ka reisiparvlaeva Soela kõikide väljumiste osas Triigi-Sõru liinil, reisikiirkatamaraani Runö väljumiste osas Ringsu-Munalaiu ja Ringsu-Pärnu liinil ning reisiparvlaeva Kihnu Virve väljumiste osas Kihnu-Munalaiu ja Munalaiu-Manilaiu liinil.

Sünoptik Kairo Kiitsak teatas, et reede päevaks areneb Eesti kohale jõudsalt rünksajupilvi ja sajuhooge. «Edelatuul paisub kõikjal tugevaks. Sisemaal tõusevad edelatuule puhangud 15-20 m/s, saartel ja rannikul 18-23, õhtul kuni 25 m/s (pole välistatud rohkemgi, arvestades, et liikvel on ka äikesed),» kirjutas sünoptik.

Tugevad tuuleiilid võivad Kiitsaku hoiatusel murda puid ja langetada neid elektriliinidele. Piirkonniti tuleb olla valmis ka elektrikatkestusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles