Veebruari algus toob 15 külmakraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ilmajaama teatel tuleb praegusele lörtsile ja lumele nädala lõpus veel lisa, kuid veebruari algul ootab Eestit juba külmalaine, mis võib tuua koguni 15 külmakraadi.

«Kaugele kahe nädala taha vaatavad ilmamudelid hoiatavad, et veebruari alguses võib oodata külmalainet,» märkis EMHI sünoptik Merike Merilain. Ta meenutas 2007. aasta talve, kui just 23. jaanuar oli see päev, mil pärast peamiselt Lääne-Euroopat rüüstanud talvetorme meil külmaks pöördus.

«Ka praegu möllavad talvetormid Lääne-Euroopas ning täna on üks Joriseks ristitu juba oma töö Inglise kanali ümbruses lõpule viinud ning nõrgenedes Põhjamerele saabunud,» lisas Merilain.

Homme liigub Lääne-Euroopast Põhjamerele liikuv tsüklon, mis toob Läänemerele tugevneva idatuule ning ööseks õhutemperatuuri languse. Päeval võib saabuda uus lume- ja lörtsisadu ning õhutemperatuur on nullilähedane. Pühapäeval lume- ja lörtsisadu jätkub ning ka õhutemperatuur jääb nulli ringi.

Kõrgrõhuala hakkab Skandinaavial tugevnema kolmapäeval-neljapäeval, mil selgimiste korral võib oodata õhutemperatuuri järkjärgulist langust, mis jätkub reedelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles