ERR.ee: emakaru hüljatud poegade tervis on hea

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Elistvere loomapargi karu Karoliina ema ärkas metsas kõndinud inimeste tõttu üles ja põgenes pesast kaugemale. Seeläbi sattuski Karoliina omal ajal loomaparki. Tänaseks on Karoliinast saanud suur karu ja loomapargi sümbol.
Ka Elistvere loomapargi karu Karoliina ema ärkas metsas kõndinud inimeste tõttu üles ja põgenes pesast kaugemale. Seeläbi sattuski Karoliina omal ajal loomaparki. Tänaseks on Karoliinast saanud suur karu ja loomapargi sümbol. Foto: Ove Maidla.

Nädala alguses Nigula metsloomade taastuskeskusse toodud emakaru poolt maha jäetud karupoegade tervis on hea, ütles keskuse juhataja Kaja Kübar.

Kolm karupoega, kellest kaks on tüdrukud ja üks poiss, kaaluvad alla kahe kilo. Enamuse ajast karupojad magavad, pead veel hoida ei suuda, kuid luti võtmise on nad selgeks saanud, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Emakaru hülgas pojad teisipäeval, kui ta Tartumaal langi piire maha märkinud metsameeste sammude peale talveunest üles ärkas. Talveunest ülesehmatatud emakaru ei tule enam poegade juurde tagasi.

Eelmisel aastal samal ajal leitud karupojad lasti juba sügisel loodusesse oma kodukoha lähedal.

Taastuskeskuses on sel talvel palju asukaid - must ja valge toonekurg, lauk, konnakotkas, merikotkas, kodukakk ja neli siili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles