Paukuv pakane püstitas uue külmarekordi – 35 kraadi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Eesti.
Talvine Eesti. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna hommikul langes Jõgeva ilmajaamas termomeetri näit -35 kraadini ja see on Eesti Meteoroloogia- ja Hüdroloogia Instituudi valvesünoptiku kinnitusel selle talve ametlik külmarekord.

Täna hommikul langes Jõgeva ilmajaamas termomeetri näit -35 kraadini ja see on Eesti Meteoroloogia- ja Hüdroloogia Instituudi valvesünoptiku kinnitusel selle talve ametlik külmarekord. Üks Jõgeva lähedane maanteeilmajaam mõõtis ka -35,5 kraadist külma ning Tudu automaatilmajaamas mõõdeti -35,1 kraadi, kuna tegemist on automaatjaamadega, siis ametliku külmarekordina need arvesse ei lähe. Seni mitteametlikke külmarekordeid püstitanud Korelas oli külma -32,4 ja Vastseliinas -34 kraadi.

Üle kolmekümne kraadi oli külma paljudes Eesti paikades. Näiteks Jõhvis oli – 33,7, Väike-Maarjas -33,1, Türil -32,5, Kuusikul -32,4valgas -32,4, Tartus -32,2,  Võrus -30,9, Pärnus – 30,4 kraadi külma

Kõige soojemad kohad olid viimasel ööl Ruhnu ja Ristna, kus oli vastavalt 17,6 ja 18,4 külmakraadi. Vaid mõned päevad tagasi oli seal külma kõigest kuue kraadi ringis. Sünoptiku sõnul jäätub meri kiiresti ning Väinameri on juba jääs. Kui meri külmub, siis kaob vahe sisemaa ja rannikualade vahel. Kuigi Väinameri on juba jääs, ei tasu inimestel jääle siiski veel minna.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles