ÄIKESEKAART Vaata reaalajas, kuidas Poola piksetorm liigub Eesti poole (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Äike.
Äike. Foto: Ants Liigus

Sünoptik Kairo Kiitsak teatas, et täna öösel sadas Valgas 49,2 mm ja Tõlliste kandis 52,4 mm äikesevihma. Lisaks näitavad prognoosid, et täna päeva teises pooles ja eeloleval ööl saabub lõunavoolus mitmele poole uusi äikesepilvi. 

Eile õhtul kella 22.25 seisuga näitas radaripilt, et Lätist läheeb Eesti lõunapiirile aktiivne äikesekolle. «Lõunanaabrite juurest laekub teateid tugevatest tuulepuhangutest. Äike põhjustab tugevaid puhanguid, tugevat sadu ja võimalik on ka rahe,» märkis ilmajaam.  

Öösel sadas Valgas 49,2 millimeetrit ja Tõlliste kandis lausa 52,4 millimeetrit äikesevihma. See tähendab, et ühe ööga tuli maha kogu kuu vihmanorm.

Reede päeva teises pooles ja eeloleval ööl saabub lõunavoolus mitmele poole uusi äikeseid. Juuni vihmanorm jääb tavaliselt vahemikku 47-88 millimeetrit.

Reede päeval on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikest. Puhub lõunakaare tuul 3-8, saartel puhanguti 13 meetrit sekundis, äikese ajal on tugevamaid puhanguid. Sooja on 23-28, rannikul kohati ja sajupilvede all 20 kraadi ümber. 

Äikese liikumist saab näha SIIT

Poolas liikus jaanipäeval Eesti suunas võimas piksetorm koos rahesajuga, mis siiski Eestist möödus ja Venemaale suundus. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles