JAGA OMA SUVEPILTE ⟩ Nädalavahetusel tõuseb õhutemperatuur üle 30 kraadi

Copy

Eelolev nädalavahetus toob endaga tõelise suvekuumuse. Troopiline õhumass püsib Eesti kohal veel jaanipäevalgi. Jaga Postimehega oma kaadreid - milline on parim viis veeta kuuma suveilma? 

Laupäevast reedeni püsib Eesti kohal troopiline õhumass, mis toob endaga kuumad suveilmad. 

Laupäeval püsib kõrgrõhuala lääneservas kuiv, kuum ja mõõduka lõunakaare tuulega ilm. Õhutemperatuur püsib riigi ilmateenistuse andmeil öösel 13 kuni 18 kraadi vahemikus, päeval 25 ja 30 kraadi vahemikus. Rannikul on sooja oodata kuni 24 kraadi.

Pühapäeval kõrgrõhkkonna mõju veidi nõrgeneb, kuid ilm on jätkuvalt kuum ja kuiv.  Õhutemperatuur on öösel 15 kuni 20 kraadi, päeval püsib aga 28 ja 32 kraadi vahemikus. Rannikul püsib õhutemperatuur 23 kraadi lähedal. Puhub nõrk lõunakaare tuul.

Uueks nädalaks kõrgrõhkkond laguneb ja läänepoolne madalrõhuvöönd koos niiskema, kuid jätkuvalt väga sooja õhumassiga nihkub Eestile lähemale. Esmaspäeval areneb pilverünki ja hoovihma võimalus suureneb 25, kohati kuni 50 protsendini. Veidi tugevneb ka kagusse pöörduv tuul. Õhutemperatuur on esmaspäeva öösel kuni 22 kraadi, päeval 28 kuni 33 kraadi ning rannikul veidi vähem.

Kuiva ja kuuma ilmaga ei tasu unustada veepudelit ja päikesekaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles