Ilmateenistus: maikuu ilusa kevadilmaga ei hellita

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Pilvine ilm
Pilvine ilm Foto: Ove Maidla

Maikuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi lähedane või veidi madalam, prognoosib ilmateenistus. Sademeid on normi piires või veidi enam.

Prognoosi kohaselt tuleb kuu esimene pool edela- ja läänevoolus saabuvate madalrõhkkondade mõjul sagedaste vihmahoogudega ja tavapärasest jahedam ning vihma sekka sajab ka lörtsi.

10. mai paiku jõuab meile kõrgrõhuharja toel korraks suvist soojust, kuid juba enne kuu keskpaiku taandub see läänevoolus saabuva jahedama ja niiskema õhumassi ees itta.

Õiekuu teine pool tuleb muutlike ilmadega. Kõrgrõhualade pikemaajalist võidulepääsu pärsivad aeg-ajalt meile jõudvad madalõhulohud, mis transpordivad niiskemat ja jahedamat õhku ning toovad vihmahooge.

Temperatuurirežiim järgib pikaajalist keskmist trendi – ööd on valdavalt plusskraadides, kuid öökülmaoht püsib. Päevane õhutemperatuur tõuseb ajuti 20 kraadi ümbrusesse, siis on aga jälle jahedam.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi lähedane või veidi madalam (norm 9,0..11,9°C). Sademeid on normi piires või veidi enam (norm 31..54 mm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles