Presidendi auvahtkond trotsib paukuvat pakast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru lossi auvahtkonna vahetus.
Kadrioru lossi auvahtkonna vahetus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ka käreda külmaga seisab auvahtkond Kadrioru lossi ees. Kehtiv kord lubab küll valvepostil olemise aega lühendada, kuid seda pole siiani tehtud.

Vahtkonna tegutsemist reguleerib kaitseväe garnisonimäärustik, see omakorda ei sätesta miinimumtemperatuuri valvepostile, ütles presidendi kantselei pressiesindaja Piret Pert.

«Auvahtkonna tegutsemist reguleerime vastavalt ilmastikuoludele, meie käsutuses on erinevad riietused (öisel ajal, eriti külmaga vastavalt vajadusele soe välivorm, mitte tavavorm), lisaks on võimalus postil seismise aega lühendada, näiteks tavalise kahe tunni asemel kuni 20 minutit,» selgitas pressiesindaja. Ta kinnitas, et valveposti kontrollitakse regulaarselt ja vahtkonna ülemal on õigus kohandada riietust ja valvepostil seismise aega vastavalt vajadusele. «Hetkel valvepostil muudatusi pole.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles