Sünoptik: korralik talveilm püsib järgmiselgi nädalal

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv Pärnus.
Talv Pärnus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuigi 30-kraadist külma järgmisel nädalal oodata pole, on siiski tõenäoline, et temperatuurid püsivad -15 kuni -20 kraadi juures, prognoosis Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Taimi Paljak.

«Kogu see nädal on pakaseline – paaril ööl võib -32 kraadigi tulla,» rääkis Paljak käesolevast nädalast. «Nädala teiseks pooleks jõuab vinge külm ka Euroopasse ja lausa üle Kesk-Euroopa Vahemere põhjarannikule välja.»

Sellest kirjutas ka Soome portaal mtv3.fi, lisades, et meteoroloogid lubavad Euroopasse käesolevaks nädalaks arktilisi temperatuure ja lumetormi, mis võib tekitada probleeme nii maantee- kui lennuliikluses.

«Eeldatavasti on sellega silmas peetud väga madalaid temperatuure,» sõnas Paljak. «15-20 miinuskraadi on seal väga reaalne ja mägede vahelistes orgudes -25 kraadi samuti.»

Praegu Eestit kattev õhumass on pärit Siberist. «Idavool kannab seda järjest lääne poole ja pärast kandub kaarega edasi Euroopasse,» sõnas Paljak.

«Tõsine talv püsib meil edasi – uuel nädalal loodetavasti enam 30 kraadist külma ei ole, aga praegune pilt igatahes lubab ka järgmiseks nädalaks korralikku talveilma,» rääkis ta. Temperatuurid võivad ulatuda -15 kuni -20 kraadini. «Tõenäoliselt ei taha need veel kuidagi alla anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles