Lähipäevad veel püsivat kevadsooja ei too

BNS
Copy
Märtsikellukesed.
Märtsikellukesed. Foto: Greetel Maidla

Kuigi laupäeval on oodata kuni 13 soojakraadi, siis edasi lähevad ilmad taas veidi jahedamaks ning püsivat kevadsooja veel ei tule, prognoosib ilmateenistus. 

Laupäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Kohati on udu. Puhub edela- ja lõunatuul 2-8, saartel puhanguti kuni 11 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -3 kuni +1 kraadi, saartel ja rannikul tuleb kohati kuni +3 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Peamiselt Lääne-Eestis sajab hoovihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 4-9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 8-13, meretuulega rannikul kohati 5 kraadi.

Pühapäeva öösel pilvkate tiheneb ning alates saartest hakkab vihma sadama. Puhub lõuna- ja kagutuul 5-10, rannikul puhanguti 13 m/s, pärast keskööd pöördub lääne poolt alates edelasse ja nõrgeneb veidi. Sooja on 1-5 kraadi. Hommikupoolikul on peamiselt pilves ilm, mandril sajab laialdaselt vihma, saartel on sadu lõppenud. Päeva jooksul lääne poolt alates pilved kõikjal hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Puhub lõuna- ja edelatuul 3-9, saartel puhanguti 13 m/s. Sooja on 4-9 kraadi.

Esmaspäeval on enne keskööd selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Pärast keskööd pilvkate tiheneb ning vastu hommikut hakkab saartelt alates sadama vihma, sadu laieneb kiiresti mandrile, sekka tuleb lörtsi. Lõuna- ja edelatuul tugevneb 5-11, puhanguti 14, rannikul 17-20 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -2 kuni +1 kraadi, saartel ja kohati rannikul on kuni +3 kraadi. Hommikupoolikul on pilves ilm. Sajab vihma, mandril sekka lörtsi. Pärastlõunal saarelt alates pilvkate hõreneb ning sadu lakkab. Puhub lõuna- ja edelatuul 4-10, puhanguti 13, rannikul 15-17 m/s. Sooja on 3-7 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles