ERR: krõbe külm linnuvaatlust ei takista

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leevike
Leevike Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba kolmandat aastat vaatlevad linnuhuvilised jaanuarikuu viimasel nädalavahetusel aialinde ja krõbe külm ei peletanud linnusõpru tuppa tagasi tänagi.

Ornitoloogiahuvi on kasvav trend ja näiteks mullu saatis 1134 linnusõpra andmeid talvise linnuvaatluse kohta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Rohevint ja varblased pretendeerivad teisele ja kolmandale kohale ja üllatuslikult leevike oli neljandal kohal mullu, kuigi paljud inimesed kurdavad, et vanasti oli leevikest rohkem, igal pool, nüüd on väga väheks jäänud. Aga numbrid näitavad, et neil läheb talvel üllatavalt hästi,» ütles talvise linnuvaatluse koordinaator Aarne Tuule.

Talviseks aialinnuvaatluse kestvuseks on ette nähtud tund aega, mil tuleb kirja panna nähtud ja tuvastatud linnuliigid ning iga liigi puhul üles märkida vaid kõige suurem korraga nähtud isendite arv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles