Krõbedat pakast jagub veel vähemalt nädalaks

BNS
Copy
Sadamasild pakase võimuses.
Sadamasild pakase võimuses. Foto: Irina Mägi

Ilmateenistuse prognoosi järgi jagub krõbedat pakast veel vähemalt nädalaks.

Pühapäeval suundub piki Venemaa lääneserva madalrõhkkond edasi keskoblastite poole ja selle lääneserva mööda jõuab Eesti kohale pilvi, millest siin-seal veidi lund poetab. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Öösel on Lääne-Eestis külma 3-9, Kesk- ja Ida-Eestis 10-15, kohati 20 kraadi, päeval 5-10, saarte rannikul kohati 2 kraadi.

Esmaspäevaks tõmbub madalrõhkkond koos sajupilvedega Venemaa piiresse, kõrgrõhkkond suundub küll Kesk-Euroopa kohale, aga selle kirdeserv ulatub Eestini ja muudab taeva taas selgemaks. Põhja- ja loodetuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Öösel on külma 10-15, kui hommikuks taevas selgeks tõmbub, siis ka 20 kraadi, päeval 4-9, Ida-Eestis kuni 11 kraadi.

Teisipäeval kaardub Venemaa madalrõhkkonna serv Eestini ja toob kerget lund. Madalrõhkkond on aga rahulik ega tõsta tuult tugevaks, see puhub põhjakaarest ja on mõõdukas. Öösel on külma 10-15, keskööst alates 3-8 kraadi ja püsib ka päeval enam-vähem samal tasemel, õhtu poole aga hakkab temperatuur angema.

Kolmapäevaks ja neljapäevaks on prognoositav sünoptiline olukord muutunud ja uute arvutuste kohaselt tugevneb taas kõrgrõhkkond, mis hoiab ilma sajuta ja külma ning võrdlemisi nõrga, rannikul mõõduka tuulega. Sel juhul langeb õhutemperatuur selgematel öösel taas -20 kraadi ümbrusse ning päeval varieerub paari-kolme kraadi ulatuses -10 kraadi ümber ning vaid rannikul on pehmem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles