Eelolev nädal jätkub arktilise külmaga (9)

BNS
Copy
Pakane Tallinna lahel.
Pakane Tallinna lahel. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Külm kõrgrõhuala Gísela hoiab järgmisel nädalal Põhja-Euroopa ilma arktilisel kursil, tuues nii selget taevast kui ka alla 20 külmakraadi langevaid õhutemperatuure.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Kohati sajab kerget lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Külma on 8-13, Kagu-Eestis kuni 16 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati võib kerget lund sadada. Puhub valdavalt idakaaretuul 2-7 m/s. Külma on 6-11 kraadi.

Teisipäeva öösel pilvisus hõreneb. Kohati võib sadada kerget lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur langeb 15-20, kohati 23 miinuskraadini, rannikul paiguti 8-11 kraadini alla nulli. Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Külma on 8-14 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Külma on 16-22, kohati 25, rannikul paiguti 9-12 kraadi. Kolmapäeva päeval on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub kagu- ja idatuul 2-7 m/s. Külma on 11-16, rannikul kohati 8 kraadi.

Neljapäeva öö on pilvisemaks tõmbuva taeva korral õhutemperatuuriga -10 kuni -15, idapoolsetes maakondades tuleb kuni -20 kraadi. Päeval tuleb külma 9-14 kraadi, idatuul võib väga tugevaks paisuda ja õhtupoolikul hakkab lund sadama.

Reedel jõuab madalrõhkkond Läänemere lõunavete kohale ja selle põhjaservas on meie ilm lumesaju ja tuisuga. Puhub tugev idatuul. Külma on öösel 9-14, päeval 6-10 kraadi, aga tugeva jahutava tuule tõttu on külmatunne märksa suurem.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles