2009. aasta metsapealinnaks valiti Viljandi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti metsaselts nimetas 2009. aasta metsapealinnaks Viljandi.
Eesti metsaselts nimetas 2009. aasta metsapealinnaks Viljandi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Metsaseltsi volikogu kinnitas 2009. aasta metsapealinnaks Viljandi. Metsapealinna tiitel antakse Viljandile üle praeguse metsapealinna Pärnu poolt 4.-10. maini toimuva metsanädala ajal.

Kui metsanädal toimub taasiseseisvumise ajal juba 17. korda, siis metsapealinna tiitlit antakse üle kuuendat korda, teatas Eesti Metsaselts.

«Viljandi Viljandimaa keskusena on igati vääriline metsapealinna tiitlit kandma,» kommenteeris valikut Eesti Metsaseltsi president Heiki Hepner. «On ju siin pikad metsanduse traditsioonid. Linn ise on roheline ja Viljandimaal leidub nii kõrge tootlusega majandusmetsi kui ka suure looduväärtusega hoiumetsi.»

Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul moodustavad Viljandi linna 14,65-ruutkilomeetrisest territooriumist pargid, haljas- ja rohealad kolmandiku.

«Igal aastal istutatakse linna juurde puid ja uuendatakse haljastust. Kaunid looduslikud vaated järvele, lossimäed, Uueveski ja Valuoja org teevad Viljandi heaks elukeskkonnaks siinsetele elanikele,» ütles Triisa.

Ka linna külaliste arvates on Viljandi väga roheline linn. «Metsapealinna tiitel väärtustab viljandlaste tegevust looduse hoidmisel ja keskkonnasõbralikul kasutamisel linnaruumis,» selgitas Rein Triisa.

Kui varasemal ajal oli Viljandi tuntud pea igas kodus meie haavapuu väärindajana tuletikkude tootmise läbi, siis nüüd aja muutudes on Viljandimaal töös mitu suurt saeveskit ja arenenud puidutööstus, kus toodetakse nii uksi-aknaid kui ka puitmaju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles