Uuel nädalal võib kohati tulla 25 kraadi pakast

BNS
Copy
Ilmateenistuse prognoosib jätkuvalt üha külmemaks muutuvat ilma.
Ilmateenistuse prognoosib jätkuvalt üha külmemaks muutuvat ilma. Foto: Marianne Loorents / Postimees

Ilmateenistus prognoosib jätkuvalt üha külmemaks muutuvat ilma, mis toob uue nädala keskpaigaks kohati kuni 25 miinuskraadi. 

Laupäev on läänepoolse kõrg- ja idapoolse madalrõhuala piirimail suurema sajuta, vaid mõnes üksikus paigas pudeneb kerget lund. Puhub mõõdukalt tugev põhjakaare tuul ja ilm on külm. Öösel on külma 8–13, sisemaal selgineva taeva korral 15 kraadi, päeval 6–11 kraadi. 

Pühapäeval (7.02) laieneb Skandinaaviast kõrgrõhkkonna serv vööndina üle Eesti. Kerge lume võimalus üksikutes kohtades püsib. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Öösel on külma 7–12, kohati 14 kraadi, päeval 5–10 kraadi.

Esmaspäeval saab külm kõrgrõhuala valitsevaks kogu Põhja-Euroopas. Eestisse suuremat sadu ei tule, vaid saartele võib merelt pilvi kanduda, millest veidi lund pudeneb. Tuul vaibub. Öösel on külma 8–13, kohati 15 kraadi, päeval 7–11 kraadi.

Teisipäev tuleb kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta. Tuul on nõrk ja valdavalt idakaarest. Taeva selgimiseks on tingimused soodsad ning ilm muutub krõbedamaks. Öösel on külma 10–15, hommikul selgema taeva all 20 kraadi, päeval 8–13 kraadi.

Kolmapäeval koondub kõrgrõhuala Skandinaavia kohale ja muutub võimsamaks, neljapäevaks kandub Läänemere ümbrusse. Eestis on ilm suurema sajuta, vaikne ja pakaseline. Öösel langeb õhutemperatuur sisemaal laialdaselt 20 miinuskraadini, ööl vastu neljapäeva tuleb koguni 25 miinuskraadi, päeval on pakast 10–15 miinuskraadi. Pehmem on ilm üksnes jäävaba ranniku lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles