Veebruari algus toob läbivaid miinuskraade (2)

BNS
Copy
Pakane Tartus.
Pakane Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Juba esimesel veebruaripäeval langevad öised õhutemperatuurid paiguti 14 külmakraadini, ent miinuskraade jagub ka edaspidiseks ja sulailma lähiajal kindlasti tulemas ei ole.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Kohati sajab kerget lund. Puhub läänekaaretuul 2-8 m/s. Külma on 4-10, kohati -14 kraadi. Esmaspäeva päeval on samuti pilves selgimistega ilm ja kohati sajab kerget lund. Puhub valdavalt läänekaaretuul 2-8 m/s. Külma on 1-7 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lund, hommikul on sadu laialdasem. Tuul pöördub läänekaarest kagusse 3-8, saartel ja läänerannikul puhanguti 14 m/s. Külma on 4-10 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves ilm. Mitmel pool sajab lund, pärastlõunal levib Edela-Eestist kirdesse tihedam lumesadu ja kohati tuiskab. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Külma on 1-6 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Sajab lund ja kohati tuiskab. Puhub valdavalt lõunakaaretuul 4-10, saartel ja läänerannikul loodetuul 8-12, puhanguti kuni 17 m/s. Külma on 4-10 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves ilm. Mitmel pool sajab lund ja kohati tuiskab, õhtuks sadu hõreneb. Tuul pöördub läände ja loodesse 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Külma on 3-8 kraadi.

Neljapäeval on kaugeneva madalrõhkkonna järel veel üksikuid lumehooge. Loode- ja põhjatuul on öösel tugev, päeva peale jääb nõrgemaks. Külma on öösel 7-12, päeval 4-9 kraadi.

Reedel jätkub õhurõhu tõus, aga kohatiste lumehoogude võimalus püsib. Loode- ja põhjatuul nõrgeneb. Põhjakaarest lisandub külma ja õhutemperatuur on öösel –7 kuni –12, selgineva taeva korral langeb termomeetrinäit –15 °C lähedale, päeval tuleb külma 5-9 kraadi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles