Vana-aastaõhtul on ilm rahulik ja soojapoolne

BNS
Copy
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi hiiglaslik madalrõhulohk Hermine hoolitseb aasta viimastel päevadel tuule ja tuisu eest, tuleb vana-aasta õhtu siiski vaikne ja valdavalt isegi plusskraadine.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva pilves ilm. Paljudes kohtades sajab lund ja lörtsi, kohati tuiskab ning paiguti võib tulla ka vihma. Puhub kagutuul 5-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -3, saartel ja läänerannikul 0 kuni +4 kraadi.

Teisipäeva päeval on pilves ilm. Kohati sajab veidi, pärastlõunal jõuab Edela-Eestisse vihma- ja lörtsisadu, mis levib kirdesse ja läheb üle lumeks. Kohati tuiskab. Puhub valdavalt kagutuul 5-12, puhanguti kuni 15, saartel ja rannikul kuni 20 m/s. Õhtul tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -3, saartel ja läänerannikul 0 kuni +4 kraadi.

Ööl vastu kolmapäeva pilvisus hõreneb. Paljudes kohtades sajab lund ja lörtsi, kohati tuiskab ning paiguti võib tulla ka vihma. Pärast keskööd aga sadu lakkab. Puhub kagutuul 5-11, rannikul puhanguti 15, saartel kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Pärastlõunal sajab mitmel pool lörtsi ja vihma. Puhub kagu- ja lõunatuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi ning kohati ka vihma. Puhub kagu- ja lõunatuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi. Aasta viimasel päeval on pilves ilm. Kohati sajab lörtsi ja vihma. Puhub idakaaretuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi. 

Juhul kui uue aasta alguseks kujuneb Atlandile blokeeriv kõrgrõhuala, siis uued madalrõhkkonnad koos ookeanisoojaga Läänemere äärde ei jõua ning tõusva õhurõhu foonil muutub ilm pisut kargemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles