Ilmateenistus hoiatab: öine lörtsi- ja lumesadu toob libeduseohu

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Naastrehv.
Naastrehv. Foto: Raigo Pajula

Eeloleval ööl hakkab alates Kirde-Eestist vihma ja lörtsi sadama ning sajuala laienedes sajab sisemaal ka lund. Selle tõttu suureneb Eesti teedel libeduseoht, prognoosib ilmateenistus.

Täna suundub madalrõhkkond Põhja-Soomest Karjala keskossa ning sellega seotud lohk koos külma frondiga liigub päeva jooksul loodest kagusse üle Eesti. Hiiumaalt ja mandri looderannikul levib vihmasadu päeval üle Eesti aeglaselt kagu suunas.

Õhtu paiku külma frondi üleminekul sadu Põhja-Eestis lakkab ja pilvkattes on oodata üksikuid selgimisi. Saju järel õhutemperatuur alates põhja poolt langeb.

Järgneval ööl liigub pööris üle Peterburi lõuna poole ja pärast südaööd hakkab selle lääneservas Kirde-Eestis vihma ja lörtsi sadama. Sajuala laieneb nii lääne- kui ka lõuna suunas ning sisemaal sajab lisaks lörtsile kohati ka lund. Lääne-Eestis on valdavalt sajuta.

Õhutemperatuur püsib 0°C lähedal (vastu hommikut langeb kohati alla sellegi), vaid rannikul on kuni +4°C. Ilmateenistus hoiatab, et teedel suureneb järk-järgult libeduse oht. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles