Uuel nädalal kerkivad õhusooja maksimumid kümne kraadini

BNS
Copy
Sügis. Pilt on illustratiivne.
Sügis. Pilt on illustratiivne. Foto: Grant Falvey/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb ilm lähipäevil taas veidi soojemaks ning uuel nädalal ulatuvad õhusooja maksimumid taas kümne kraadini. 

Reede öösel on pilves selgimistega ilm ja saartel ja läänerannikul sajab mitmel pool vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 2-8, rannikul puhanguti kuni 12 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +3 kraadi, läänepoolsel rannikul tuleb kuni 6 kraadi sooja. Päeval on pilves selgimistega ilm ning saartel ja läänerannikul sajab mitmel pool vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 meetrit sekundis. Sooja on 3-7 kraadi. 

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool Lääne-Eestis sajab vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +3 kraadi, läänepoolsel rannikul tuleb kuni 6 kraadi sooja. Päeval on pilves selgimistega ilm ning mitmel pool sajab vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 meetrit sekundis. Sooja on 2-6, saartel kuni 8 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 2-8, rannikul puhanguti 12 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +3 kraadi, läänepoolsel rannikul tuleb kuni 7 kraadi sooja. Päeval on peamiselt pilves ilm ja mitmel pool sajab vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 5-11, rannikul puhanguti 15-17 meetrit sekundis. Sooja on 3-7, läänerannikul ja saartel kuni 9 kraadi. 

Järgmise nädala esmaspäeval liigub madalrõhkkond Norra merele ja laieneb jõulisemalt Läänemere äärde. Madalrõhkkond tõstab lõuna- ja kagutuule sisemaal puhanguti 12-13, saartel ja läänerannikul üle 15 meetrit sekundis. Vihma sajab enam öö hakul, seejärel on vähest sadu vaid üksikuis paigus. Õhtul lisandub taas vihmapilvi Lääne-Eestisse. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni +5 kraadi, saartel ja läänerannikul tuleb kuni 8 kraadi sooja, päeval on sooja 4-9 kraadi. 

Teisipäeval tuleb madalrõhulohk Eesti kohale ning toob tiheda saju. Puhub tugev lõuna- ja kagutuul, Lääne-Eestis pöördub päeval edelasse. Öösel on sooja 1-6, Lääne-Eestis kuni 8 kraadi, päeval 4-8, saartel ja läänerannikul kuni 10 kraadi. 

Kolmapäeval jõuab jõulise jugavoolu toel Atlandilt järgmine madalrõhkkond Norra merele ja selle serva mööda kandub tugevas edelavoolus Läänemere äärde soojust ja niiskust lisaks. Aeg-ajalt sajab vihma. Lõuna- ja edelatuul paisub väga tugevaks. Öösel on sooja 3-8 kraadi, päeval 6-10 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles