Eesti kõige paksem lumekiht oli Otepääl

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Tallinnas
Lumesadu Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Täna kell 8 mõõdeti Otepääl lumekihi paksuseks 35 sentimeetrit, millele järgnesid Tuulemäe 30, Vanaküla 24, Tartu (Tõravere) 23, Kehra 21, Kuusiku 20 ja Jõgeva 19 sentimeetriga.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi lumekaardi kohaselt oli lumekihi paksus 18 sentimeetrit Jõhvis ja Lääne-Nigulas ning 17 sentimeetrit Väike-Maarjas, Massumõisas ja Viljandis.

Tallinnas (Harku), Pärnus (Sauga), Alajõel ja Tiirikojal oli lumekihi paksus 12 sentimeetrit ja Võrus 11 sentimeetrit.

Kihnul oli lumekihi paksus 3, Ruhnul ja Sõrves 2 sentimeetrit, kuid Uue-Lõves (Saaremaa) 11 sentimeetrit.

Lisaks teatas Raepress, et Tallinna kommunaalameti hooldusosakonnale laekunud ilmaprognooside kohaselt vältab täna varahommikul alanud lumesadu kuni kella neljani pärastlõunal.

Kerge lumetuisk algas kella nelja paiku hommikul ja vaatamata sellele, et tänavahooldusmasinad tegid oma igapäevase koristusringi, olid tänavad hommikuse tipptunni ajal kerge lumelobjakaga kaetud, kuid täiesti normaalselt sõidetavad.

Lumesadu tingib kõigile mootorsõiduki juhtidele suhteliselt ettevaatlikuma sõidustiili, mistõttu alates kella 7.35-st ei saanud trollibussid enam sõidugraafikutest kinni pidada. Trammid ja bussid liiguvad häireteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles