Ilm läheb lähipäevil senisest jahedamaks

BNS
Copy
Orav sügiseses pargis.
Orav sügiseses pargis. Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA / Scanpix

Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb ilm lähipäevil senisega võrreldes jahedamaks.

Kolmapäeval nihkub madalrõhkkond Põhjamerelt Norra edelarannikule ja selle kauge idaserv ulatub Läänemere äärde. Eesti idapiiri taga püsib aga kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on öö võrdlemisi selge ja enamasti sajuta, päeval võib mõnest üksikust pilverüngast kerge sajuhoog tulla. Tuul puhub lõunast ja kagust ning on mõõdukalt tugev. Öösel on sooja 6-10, rannikul kuni 14 kraadi, päeval 15-18 kraadi. 

Neljapäeval liigub madalrõhkkond Norra mere lõunaosa kohale ja selle serva mööda kandub Läänemere äärde niiskust lisaks. Sajuhooge on laialdasemalt, kuid kõikjale need tõenäoliselt siiski ei jõua. Tuul on mõõdukas ning puhub lõunast ja kagust. Öösel on sooja 9-14, päeval 14-17 kraadi. 

Reedel jääb madalrõhkkonna põhikeeris Norra mere kohale, kuid selle lõunaserva kandub Atlandilt täiendavalt soojust ja niiskust ning tagab keerisele elujõulisuse. Eestini ulatub madalrõhkkonna idapoolne serv - öösel saab vihma enam Eesti idaosa, päeval on sajupilvi enam läänepoolsetes maakondades. Lõuna- ja edelatuul tõuseb tugevaks. Öösel on sooja 7-11, rannikul kuni 13 kraadi, päeval 13-15 kraadi.

Laupäeval riivab Eestit madalrõhulohk. Vihma võimalus on suurem läänepoolsetes maakondades. Lõunakaare tuul päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on hommikuks selgemaks tõmbuva taeva korral 7-12, päeval 12-14 kraadi, päikeselisemais paigus tõuseb veidi üle 15 kraadi.

Pühapäeval laieneb idapoolne kõrgrõhuala servaga Läänemere äärde poole, aga samal ajal liigub Skandinaaviasse uus väike osatsüklon. Öö on tõenäoliselt suurema sajuta. Päeva peale vihma tõenäosus suureneb, kuid on veel vara öelda, kas sajupilvede serv jõuab vaid napilt üle Eesti piiri või laieneb laialdaselt üle maa. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Öösel on sooja 4-9, rannikul kuni 12 kraadi, päeval 12-15 kraadi.

Esmaspäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond üle mere, toob vihma ning tõstab lõuna- ja edelatuule tugevaks. Öösel on sooja 6-10, rannikul kuni 12 kraadi, päeval 10-15 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles