Soe oktoobri algus: temperatuur kerkib kuu alguses 19 kraadini

BNS
Copy
Soe ilm.
Soe ilm. Foto: Arvo Meeks

Ilmateenistuse prognoosi järgi on järgmisel nädalal oodata sooja kuni 19 kraadi. 

Laupäeval jääb aktiivsena püsiv madalrõhkkond Briti saarte ja Prantsusmaa kohale tiirlema ning võimsa pöörisena ulatub selle serv ka Läänemere äärde. Tugevneva surve tõttu tõuseb idatuul 13, päeval saartel 15 m/s. Kõrgrõhkkonna serva mööda saabuvõhumass on aga kuiv ja sadu karta pole. Öösel on sooja 6-11, rannikul kuni 14 kraadi, päeval on sooja 15-18 kraadi. 

Pühapäeval koondub madalrõhkkond Briti saartele, aga laieneb servaga üle Läänemere, tuues lähemale pilvemassi, mille sadu jõuab päeva peale kas vaid Eesti lääne- ja lõunaserva või laieneb üle maa. Kiiremini langev õhurõhk suurendab rõhuvälja pinget ning ida- ja kagutuul on väga tugev. Öösel on sooja 7-11, rannikul kuni 14 kraadi, päeval 13-18 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeva öö tuleb madalrõhkkonna servas vihmane. Päeval sajab siin-seal hoovihma, õhtul võib sajuhood laialdasemaks muutuda. Tugev kagu- ja lõunatuul annab päeva peale järele. Öösel on sooja 10-15, päeval 13-18 kraadi. 

Teisipäeva öösel liigub üle Eesti järgmine madalrõhulohk ühes vihmapilvedega ning tõstab kagu- ja idatuule uuesti veidi tugevamaks. Päeval jääb tuul nõrgemaks ning ka sajuhooge on hõredamalt ja harvem. Öösel on sooja 10-15, päeval 15-19 kraadi. 

Kolmapäeval jääb madalrõhkkond Põhjamerele tiirlema ja selle kauge kirdeserv katab Läänemere ümbrust ning toob siia-sinna sajuhooge. Tuul on rahulikum ning valdavalt kagust. Öösel on sooja 9-14, päeval 15-19 kraadi. 

Neljapäeval olukord ilmakaardil oluliselt ei muutu - Põhjamerelt ulatub madalrõhkkonna serv ikka Läänemerele ning idas Venemaal jääb valitsema kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail kandub lõunakaarest sooja ja ka niiskust. Üle Eesti liigub kas rahulikuma ilmaga madalrõhulohk või tuult tõstev väike osatsüklon. Mõlemal juhul tuleb vihma lisaks. Öösel on sooja 9-14, päeval 14-19 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles