Pühapäeval võib paiguti öökülma esineda, uuel nädalal on taas sooja ilma loota

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Öökülm
Öökülm Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleva nädalavahetuse ilm tuleb sademeteta ning on lootust, et uuel nädalal kerkib termomeetri näit taas 20°C lähedusse, prognoosib ilmateenistus.

Ilmateenistus märgib sotsiaalmeedias, et tormi toonud madalrõhuala on liikunud kaugemale Venemaa sügavustesse ja Baltimaade kohale sirutub nüüdseks ajutiselt kõrgrõhuhari. Viimase mõjul on täna päeval vähese või vahelduva pilvisusega ilm. Jugavool kannab aga keskmisi ja kõrgemaid pilvi Skandinaaviast üle Soome Eesti suunas. Sellest hoolimata näeb ka pärastlõunal paljudes kohtades päikesepaistet.

Ilm on kuiv. Puhub loode- ja läänetuul 4-10, rannikul puhanguti 12-15 m/s. Termomeetrinäidud jäävad 11...16°C vahemikku.

Nädalavahetus tuleb sademeteta. Päevased maksimumid jäävad 11-16°C piiresse. Ööd on aga jahedad. Ööl vastu laupäeva tuleb pilves selgimistega olulise sajuta ilm, peale keskööd taevas selgineb. Temperatuur langeb mitmel pool alla 9°C, kohati 5°C lähedale. Rannikul on sooja kuni 10°C.

Ööl vastu pühapäeva on praeguse seisuga tulemas veelgi jahedam ilm, kus temperatuur võib sisemaal langeda kohati 2°C-ni ja maapinnal pole välistatud 0..-2°C.

Uuel nädalal pöördub õhuvool juba edelasse ning tänu sellele pääseb soojem õhk Lääne-Euroopast meie suunas liikuma. Seega muutub ilm päev-päevalt soojemaks. Lootust on, et õhutemperatuur tõuseb järgmise nädala jooksul taas 20°C ümbrusesse ja kohati sellest kõrgemalegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles