Ilmateenistus: augusti esimesel poolel saab nautida rannailma, kuu lõpp on vihmane

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Päike. Pilt on illustreeriv
Päike. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Augusti esimesel poolel on oodata valdavalt päikselist ja sooja ilma, kuu lõpus vihmade tõenäosus suureneb ning ilm jaheneb, prognoosib ilmateenistus. Sademeid peaks tulema keskmisest vähem.

Prognoosis märgitakse, et madalrõhuvööndi mõjul on vihma võimalus suur kuni 5. augustini. Alates 6. augustist tugevneb Kesk-Euroopa kohal kõrgrõhuala  ja tuleb edasi põhja poole ning hoiab suuremad sajud meist eemal. Päevasel ajal aga ei suuda kõrgrõhuala südasuviselt soojas õhumassis rünksajupilvede arengut takistada ning kohatised äikesevihmahood on tõenäolised.

Õhutemperatuuri maksimumid tõusevad päeval 25°C ümbrusse ja paar-kolm kraadi kõrgemalegi.

Kuu keskpaiku prognoosi kohaselt kõrgrõhuala laguneb ja ülekaalu võib saavutada taas läänevool, mis muudab ilma sajusemaks. Samas püsib võimalus, et Skandinaavia kohal areneb uus kõrgrõhuala ja laieneb üle Baltimaade. Kuid õhumass on sel juhul märksa jahedam ja õhutemperatuur langeb sisemaal öösiti kohati 5°C kraadi ümbrusse, päevasooja on mõõdukalt.

Kuu viimases kolmandikus kõrgrõhkkondade mõju nõrgeneb ja õhutemperatuurifoon langeb keskmise lähedale, ka vihma tõenäosus suureneb, märgitakse prognoosis.

Kuu lõpus on oodata vihmast ja jahedat ilma.

Lõikuskuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires või kõrgem (norm 15,4..17,5°C). Sademeid on normi piires või vähem (norm 68..103 mm).

Ilmateenistus juhib tähelepanu sellele, et prognoosi algandmete muutumisel, korrigeeritakse ka jooksva kuu prognoosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles