Politsei soovitab lumesajus ettevaatlikult sõita

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedad maanteed.
Libedad maanteed. Foto: Sille Annuk

Eesti teed on väga libedad, hoiatab politsei ning soovitab lumesajus kõigil ettevaatlikult sõita.

«Täna maha sadanud lumi on muutnud teed äärmiselt libedaks, eriti kohtades, kus eelmisest sulast jäänud vesi on jäätunud ning jäänud värske lume alla,» rääkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mihkel Loide Postimehele.

Politsei soovitab kõigil sõidukijuhtidel alandada sõidukiirust ning olla eriti ettevaatlik kõrvalteedel või möödasõitudel, kus värskest lumest tingituna pole libedamad kohad nii kergesti eristatavad.

Sõidu teeb ohtlikumaks ka tihedast sajust tingitud halb nähtavus ning peagi saabuv pimedus.

Loide sõnul pole libedus ja sadu praeguseks hetkeks veel avariide arvu tavapärasest suuremaks kasvatanud. «Tallinnas ja Harjumaal on täna olnud 15 väiksemat vahejuhtumit, mis on üsna tavapärane suurusjärk.»

Pärastlõunane ilm oli muutliku pilvisusega ja pea kõikjal sadava lume, rannikualadel ja saartel tuisu tõttu piiratud nähtavusega, teatas maanteeinfokeskus.

Põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid peamiselt libedusetõrjest soolamärjad ja lörtsised, sajupiirkondades soolalumised ja kohati libedad. Sõidujälgede ja -radade vahel, teede telgjoonel, ristmikel, teede laiendustel ning tagasipöördekohtadel on nii soolalumesegu kui kinnisõidetud lund.

Äärmiselt ettevaatlik tuleks lumiste ja libedate teeolude tõttu olla aga kõrvalmaanteedel.

Teepinna temperatuurid jäid vahemikku 0 kraadist kuni -3 kraadini.

Õhtu- ja öötundidel temperatuurid langevad, sadu ja tuisk jätkub ning teeolud halvenevad. Maanteeamet manitseb kõiki ettevaatusele liikluses!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles