Mobiilirakendus aitab loomajälgi tuvastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soku jäljed lumel.
Soku jäljed lumel. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Keskkonnateabe keskuse koostatud ja välja antud «Ulukite jäljevihiku» alusel valmis Tartu Ülikoolis nutitelefoni rakendus «Kes käis?».

Jäljevihikus ja rakenduses on põhitähelepanu fotodel, mis annavad realistliku pildi erinevates lumeoludes leitavatest jälgedest. Mõõtude paremaks tajumiseks on jälgede kõrval tikutoos. Lisatud on lühike kirjeldus loomade elupaiga- ja toidueelistustest. Käsitletud on 24 ulukiliiki ning lisaks kassi ja koera.

Ulukite jäljevihiku saab alla laadida keskkonnateabe keskuse koduleheküljelt.

Rakendus sobib nutiseadmetele iPhone, iPod Touch ja iPad ning Android-süsteemil töötavatele seadmetele. «Kes käis?» on saadaval AppStore’is ja Android Marketis, otsingusõnaks tuleb kasutada rakenduse nime.

«Kes käis?» on jäljevihiku üks digiversioone ning on loodud Tartu Ülikoolis «Teeme» projekti «Digitaalsed taimetargad taskus ja arvutis – loodushariduse edendamine interaktiivsete määrajate kaudu» käigus. Projektijuhi Andres Saagi sõnul on see väga lihtsalt kasutatav abimees-meelespea kõigile loodushuvilistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles