Uus nädal toob kuni 26 kraadi sooja ja äikest

BNS
Copy
Äike.
Äike. Foto: Arvo Meeks

Ilmateenistuse prognoosi järgi toob uus nädal kuni 26 kraadi sooja, samas on oodata ka vihma ja kohati äikest. 

Laupäeval jõuab Rootsi rannikule madalrõhkkond ja laieneb servaga Eesti kohale ning toob tihedama saju, mis peaks igasse maanurka jõudma. Öö hakul on mandril veel pilvi vähe ja ilm sajuta. Saartele ja Liivi lahe äärde jõuavad vihmapilved ja laienevad sisemaa poole. Ida- ja kagutuul tugevneb. Sooja on 9-14 kraadi.

Hommikupoolik on pilves ja vihmane. Keskpäeval saartel pilved hõrenevad ja pärastlõunal jääb sajuhooge harvemaks ka mandril. Kuid õhtul lisandub lõunakaarest niiskust ja sajuhooge on taas enam. Tuul pöördub kõikjal lõunasse ja edelasse, puhanguid on 14, õhtul saartel kuni 12, puhanguti 17 m/s. Õhutemperatuur on saju ajal vaid 13-14 kraadi. Maksimumid tõusevad aga Lääne-Eestis pärastlõunal, kui vihm möödas, 18-19, Eesti idaservas ennelõunal kuni 22 kraadini.

Pühapäeva ööks sadu eemaldub ja taevas selgineb. Tugev edelatuul ulatub aga puhanguti 14, saartel 18 m/s, hommikul tuul nõrgeneb. Sooja on 7-12 kraadi. Päev on tõusva õhurõhu foonil suurema sajuta, mis siiski üksikut lühiajalist vihmahoogu pärastlõunal ei välista. Õhtul aga pilved tihenevad ja sajuhooge võib laialdasemalt olla. Tuul vaibub. Sooja on öösel 7-12, päeval 18-23, rannikul on 13 kraadi ümber.

Järgmise nädala esmaspäeval tugevneb kõrgrõhuvöönd, kuid lõunakaarest saabuvas õhumassis on niiskust. Öösel on Mandri-Eestis saju võimalus suur, päeval on vihmahooge enamasti Ida-Eestis, on äikeseoht. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösel 7-12, Ida-Eestis kuni 15 kraadi, päeval 19-24, meremõjuga rannikul 13 kraadi ümber.

Teisipäeval jätkub lõunavoolus sooja ja niiske õhu lisandumine. Hoovihmapilved laienevad öösel Lõuna-Eestist põhja poole, päeval on hoovihma ja äikeseoht suur. Tuul on nõrk. Sooja on öösel 10-15, päeval 20-25 kraadi, rannikul ja sajupilvede all 13-14 kraadi.

Kolmapäeval püsib Eesti kohal nõrk rõhuväli ja ilm on rahulik. Vihmahooge on kohati. Sooja on öösel 8-13, Ida-Eestis 15 kraadi ümber, päeval 21-26 kraadi, rannikul on jahedam.

Neljapäeval  jääb aktiivsete rõhkkondade tegevus Läänemere ümbrusest kaugele ja ilm püsib ikka rahulik. Öö on selgem ja sajuta, päev arenevate rünksajupilvedega Õhtupoolikul on hoovihma ja äikese võimalus suur. Sooja on öösel 8-13, Kagu-Eestis 15 kraadi ümber, päeval 21-26 kraadi, rannikul on jahedam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles