Lähipäevadel on oodata jahedat ja lörtsivõimalusega ilma

BNS
Copy
Päikeseline ilm on Pärnu kohvikutes ja rannas jõudnud elu käima tõmmata.
Päikeseline ilm on Pärnu kohvikutes ja rannas jõudnud elu käima tõmmata. Foto: Lilli Tölp

Kuigi randades on märgata esimesi päevitajaid, prognoositakse lähipäevadeks jahedat ilma. Oodata on hoovihma ja lörtsisadu.

Madalrõhkkond Britta kaugeneb teisipäeval Skandinaavia põhjatipu taha, kuid selle serva mööda jätkub külma õhu vool Läänemere äärde – madalrõhkkonna lohus arenenud osatsüklon liigub aga Peipsi tagant aeglaselt itta.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva pilves selgimistega ilm. Lõuna- ja Ida-Eestis sajab vihma ja lörtsi, sekka võib ka lund tulla. Puhub loode- ja põhjatuul 5-12, puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi. Teisipäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool on vihma- ja lörtsihooge. Õhtuks sadu lõpeb. Puhub loode- ja põhjatuul 4-9, puhanguti 12 m/s. Saartest alates pöördub tuul läänekaarde ja nõrgeneb õhtuks. Sooja on 5-9 kraadi.

Kolmapäeva päeval on selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Hommikul saartel pilvkate tiheneb ning hakkab vihma ja sekka ka lörtsi sadama. Tuul puhub läänekaarest, saartel pöördub hommikuks lõunakaarde kiirusega 2-8 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on kahest külmakraadist kuni kolme soojakraadini, rannikul kuni viis soojakraadi. Kolmapäeva päeval pilvkate tiheneb. Vihma- ja lörtsihood liiguvad aeglaselt saartelt üle mandri kirde suunas. Tuul pöördub kõikjal lõunakaarde 2-8, saartel puhanguti 11 meetrit sekundis. Sooja on 5-10 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, sekka lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 0 kuni viis kraadi. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, sekka lörtsi. Puhub läänekaaretuul 3-9 meetrit sekundis. Sooja on 5-10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles