Märts peaks tulema keskmisest veidi soojem, kuu esimesel poolel on ilm muutlik

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Pilved ja päike.
Pilved ja päike. Foto: Volker Riechert/PantherMedia / Volker Riechert

Märtsikuus on samuti oodata keskmisest soojemat ilma, kuu teisel poolel võib ööpäeva keskmine õhutemperatuur kõikuda paarikümne kraadi ulatuses.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb tõenäoliselt normist veidi kõrgem (norm -2,2..+0,2°C). Sademeid on normi piires või vähem (norm 28..44 mm), prognoosib ilmateenistus.

Kuu esimesel poolel on ilm muutlik. Venemaal valitseva kõrgrõhuala ning üle Läänemere laienevate madalrõhkkondade piirimail jõuab meile lõunakaarest aeg-ajalt sajupilvi, millest tuleb nii lörtsi kui vihma. Pärast 5. märtsi ja ka 10. märtsi paiku võivad tugevnevad kõrgrõhuharjad üürikeseks ilma kuivemaks ja rahulikumaks muuta ning siis on ööd kargemad, kuid päevane õhutemperatuur on ikka plusskraadides.

Kuu teisel poolel kõrgrõhkkonna jõulisel tugevnemisel on meie ilm varakevadiselt selgete ja kargete ööde ning päikeseliste päevadega, mil ööpäevane temperatuuri amplituud on suur – öine miinimum võib -10°C ja päevane maksimum +10°C ümbrusse tõusta. Keskmine õhutemperatuur on sel juhul normilähedane. Nõrgema või vaid servaga meie aladeni ulatuva kõrgrõhkkonna korral jõuavad üle Läänemere aeg-ajalt sajupilvedest ümbritsetud madalrõhulohud ning sel juhul on ilm muutlikum.

Prognoosi algandmete muutumisel, korrigeerib ilmateenistus ka jooksva kuu prognoosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles