Videod ja fotod ⟩ Talv on lõpuks pealinnas kanda kinnitamas

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Tänavune talv on olnud soe ja lumevaene, kuid nüüd on juba mitu päeva lund sadanud ja ilmaprognoos lubab lund ja lörtsi ka järgnevateks päevadeks.

Nädala alguses oli Tallinnas ilm kevadiselt soe ja päikeseline.

Vaade Paepargi uutele majadele Tallinnas Lasnamäel 25. veebruaril 2020
Vaade Paepargi uutele majadele Tallinnas Lasnamäel 25. veebruaril 2020 Foto: Claire Peinar / Postimees

Kesknädalal otsustas ilmataat lumeveskid tööle panna ja puistas linna lumega üle.

Tallinnas Lindakivi puisteel 26. veebruaril 2020
Tallinnas Lindakivi puisteel 26. veebruaril 2020 Foto: Claire Peinar / Postimees

Nädala lõpuks on ilm juba talve nägu. Vaata videost, kuidas teisipäeval linnud Tallinnas kevadist ilma nautisid ja kuidas vaid mõned päevad hiljem on maa kattunud puhta valge lumevaibaga.

Lähiaja ilmaprognoos Eestis:

Täna on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma, on jäidet. Puhub edela- ja lõunatuul 4-9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur tõuseb -2..+3°C-ni.

Öösel lääne poolt alates pilvisus tiheneb. Öö hakul sajab Põhja-Eestis kohati lund ja lörtsi, pärast keskööd jõuab Edela-Eestisse uus lörtsi- ja lumesadu, mis laieneb üle kogu maa. Hommikul sajab Lääne-Eestis ka vihma. On jäiteoht. Puhub lõuna- ja kagutuul 4-10, Liivi lahe ümbruses hommikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on -3..+2°C.

Pühapäeval on pilves ilm. Sajab lund, lörtsi ja vihma, pärastlõunal lääne poolt alates sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. Tuul pöördub kagust edelasse 5-10, puhanguti 14, saartel ja rannikul 8-13, puhanguti kuni 17, vastu avamerd kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on +2..+5°C.

Ööl vastu esmaspäeva on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab vähest vihma ja lörtsi. Puhub edelatuul 5-12, rannikul puhanguti 17 m/s, hommikuks tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1..+3°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles