Näärikuu lõpp tuleb soe, aga tuuline (1)

Copy
Käesolev nädal toob tugevama tuule.
Käesolev nädal toob tugevama tuule. Foto: Mailiis Ollino

Sel nädalal karget talveilma oodata pole, küll aga tõuseb tugev tuul. 

Teisipäeval (21.01) toob Norra merelt liikuv madalrõhkkond sisemaale tugevama tuule, mis sisemaal puhub üle 15 meetri sekundis, rannikuti üle 20 meetri sekundis. Päeval pöördub edelatuul läände ja loodesse. Öö on sajuta, päeval jõuab vihmasadu Loode-Eestisse, õhtuks laieneb kõikjale. Vihmasaju sekka võib sadada ka lörtsi. Õhutemperatuur on öösel ühest viie soojakraadini, päeval neljast seitsme soojakraadini.

Kolmapäeval (22.01) saabuvad sajuhood lume ja lörtsina, saartel ka vihmana. Tuuline ilm püsib ja puhub tugev loodetuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel nullilähedane: ühest külmakraadist kahe soojakraadini. Saartel ja läänerannikul paar kraadi soojem. 

Neljapäev (23.01) toob nädalasse selgema taeva. Valdavalt sajab lund ja lörtsi, põhjarannikul vihma. Tugev loodetuul annab hommikuks järele ja päevane kõrgrõhuhari sademeid ei too. Pärastlõunal tugevneb tuul. Õhutemperatuur püsib sisemaal nullkraadi läheduses, saartel ja läänerannikul kuni kolm soojakraadi.

Reede (24.01) öösel on kohatisi sajuhooge lörtsi ja vihmana, sisemaal ka lumena. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öö hakul püsib taas nullkraadi läheduses, Lääne-Eestis on öö soojem: kuni neli soojakraadi. Õhutemperatuur päeval on toob kuni seitse soojakraadi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles