Järgmine nädal toob hetkeks talvekülma

Copy
Olgu ilm milline tahes, talisuplejad meelisharrastusest niisama lihtsalt ei loobu.
Olgu ilm milline tahes, talisuplejad meelisharrastusest niisama lihtsalt ei loobu. Foto: Marko Saarm

Järgmise nädala ilm toob lörtsi, vihma ja veidike lund. Õhutemperatuur on muutlik ja kõigub seitsme külma- ja kuue soojakraadi vahel.

Nädala lõpus on ülekaal soojal õhumassil. Nädalavahetus möödub madalrõhkkonna lõunatiivas ühe kuni viie soojakraadi vahemikus. Puhub mõõdukas edelatuul ja kohati esineb sademeid.

Järgmise nädala esmaspäeva öösel liigub üle selgema taevaga kõrgrõhuhari ja temperatuur langeb nullkraadi lähedale.  Päeval möödub Läänemere servast madalrõhkkond, mis annab hoogu tugevamale edelatuulele. Taevas muutub pilviseks, kuigi suuremat sadu ei tule. Õhutemperatuur püsib kahe kuni viie soojakraadi vahemikus.

Teisipäeval (21.01) tõuseb taas edelatuul, mis puhub sisemaal üle 15 meetri sekundis ja rannikul üle 20 meetri sekundis. Päevasel ajal lõõtsub tugevam lääne- ja loodetuul. Üle Eesti liiguvad sajupilved - öösel on üksikuid vihmahooge, päeval sadu tugevneb. Saabuv sadu hoiab temperatuuri kahest kuue soojakraadini. 

Kolmapäeval (22.01) kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneserva mööda kandub Eestisse külmemat õhku. Sajuhooge jääb harvemaks, sisemaal on oodata lörtsi, õhtul ka lund. Puhub tugev loodetuul. Õhutemperatuur püsib ööpäeva vältel nullkraadi läheduses või pisut üle, kuid õhtul langeb kõikjal alla nulli. Kolmapäeva õhtupoolikul on seetõttu maanteedel suurem oht libeduseks.

Neljapäeva (23.01) öösel ulatub madalrõhkkonna kauge lääneserv veel Eestini. Kohati sajab lörtsi ja lund. Puhub tugev loodetuul. Õhutemperatuur ulatub ühest kuni kuue külmakraadini rannikul kuni +2 kraadi. 

Reedel (24.01) sajab saabuva sooja eel algul lund ja lörtsi, hommikuks muutub sadu vesiseks ja päeval tulevad kohatised sajuhood alla lörtsi ja vihmana. Õhutemperatuur püsib enne südaööd nullkraadi lähedal, päeval on oodata sooja kahest kuni seitsme kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles