Nädala keskpaik toob kuni kaheksa soojakraadi

Copy
Lörts.
Lörts. Foto: Liis Treimann

Olenemata talve keskpaigast jääb käesoleval nädalal talveilm tulemata. Hommikupoolikud võivad teedel siiski libedad olla.

Läänest itta leviv sadu ja tugev tuul iseloomustavad järgnevaid päevi, seega varasem ilmamuster kordub. Oodata on lörtsi, vihmasadu ja temperatuuri kõikumist -1 kuni kaheksa soojakraadini. 

Teisipäev (14.01) toob sooja üks kuni viis kraadi. Merelt läheneb aktiivne madalrõhkkond ja tuulekiirus võib rannikul ulatuda kuni 21 meetrini sekundis. 

Kolmapäeval (15.01) ilm muutub ja sooja tuleb Eestis kuni kaheksa kraadi. Öösel võib mitmes kohas sadada lörtsi ja vihma. Puhub tugev edelatuul, kuni 23 meetrit sekundis. 

Neljapäeval (16.01) liigub juba uus aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia ja Soome ning selle lõunaservas püsib meil öösel edelatuul väga tugevana, sajab vihma. Päeva peale annab tuul veidi järele ja sadu eemaldub. Õhutemperatuur on kolme kuni kuue soojakraadi piires, öö hakul on paar kraadi soojem.

Nädala lõpuks õhutemperatuur langeb ja püsib kuni viie soojakraadi piires. Merele laieneb uus madalrõhkkond, mille tõttu lõunatuul saartel tugevneb. Nädalavahetus toob endaga lörtsi ja vihma, pühapäeva õhtul on oodata lumisemat sadu. 

Nullkraadi läheduses õhutemperatuuri kõikumine võib varahommikuti tuua teedele libeduse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles