Pühapäeval on oodata tugevat tuult

BNS
Copy
Tormine ilm.
Tormine ilm. Foto: Küllike Rooväli

Pühapäeval läheneb Norra merelt Skandinaaviasse madalrõhkkond, mis toob Eestisse kuni 20 meetrini sekundis paisuvad tuuleiilid.

Ilmateenistuse teatel on pühapäeva öösel pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Öö hakul puhub nõrk muutliku suunaga tuul, pärast keskööd pöördub aga tuul lääne poolt alates edelasse ja lõunasse ning tugevneb hommikuks 5-11, rannikul puhanguti 16 m/s. Külma on 1-6, sisemaal selgimiste korral kuni -12 kraadi. Lääne-Eesti saartel ja rannikul tõuseb õhutemperatuur hommikuks 0 kuni +2 kraadini.

Peipsi järvel puhub öö hakul kirdetuul 3-8, puhanguti 10 m/s. Kesköö paiku tuul nõrgeneb ja on muutliku suunaga. Lainekõrgus on öö hakul 0,5-1,0 meetrit. Ilm on olulise sajuta ja mõõduka või hea nähtavusega. Külma on 4-6 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Paiguti sajab vähest lörtsi või vihma ja on jäiteoht. Puhub edelatuul 7-12, puhanguti 15 m/s. Saartel ja rannikul tugevneb pärastlõunal tuul 10-15, puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on Ida-Eestis 0 kuni -3 kraadi, Lääne-Eestis tuleb 1-4 kraadi sooja.

Peipsi järvel pöördub tuul hommikul edelasse ja tugevneb päeval 5-10, õhtul puhanguti 13 m/s. Lainekõrgus on pärastlõunal 0,6-1,2 meetrit. Ilm on olulise sajuta ja nähtavus on mõõdukast heani. Külma on 1-3 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles