Kodulinna naasnud taipoksija pandi vangi (8)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Tai poksija pandi vangi
Tai poksija pandi vangi Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu maakohus jättis vahi alla ja muutmata aastaid tagasi täitmisele pööratud karistuse noorele naisele, kes tegeleb kõrgel tasemel Tai poksiga.

2017. aastal mõistis kohus kokkuleppemenetluses toona alaealisele tüdrukule tädi korduva peksmise ja kanepitaimede kasvatamise eest karistuseks neli kuud vangistust, mille jättis täielikult täitmisele pööramata, kui ta ei pane aastase katseaja jooksul toime kuritegu. Tütarlaps pidi alluma kriminaalhooldaja järelevalvele, kuid kriminaalhooldaja juurde ta ei jõudnudki. Seepeale esitaski kriminaalhooldaja kohtule taotluse kuulutada isik tagaotsitavaks ja pöörata karistuse täitmisele.

Ettekande kohaselt saatis hooldaja tüdrukule esmakutse registreerimisele tulekuks. Selle peale võttis neiu pere kriminaalhooldajaga ühendust, andmaks teada, et tüdruk viibib Tai Kuningriigis.

Väidete kontrollimiseks pöördus kohus politsei- ja piirivalveameti poole, mis teatas, et isik on asunud ennast varjama Tai Kuningriigis ega plaani Eestisse naasta. Politsei andmetel oli isik 2017. aastal teadlik, et on tagaotsitav.

Kohus pööras 2017. aastal tagaselja täitmisele neiule mõistetud kandmata karistuse ja andis välja vahistamismääruse.

Täna küsitles kohus noort naist. Sportlase sõnutsi tuli ta esimest korda pärast lahkumist Eestisse. Kuigi istungil väitis neiu, et on maailmameister, mitu korda esindanud Eestit Tai poksis ja palus leebemat karistust, märkis kohus, et seadus ei näe sellist võimalust ette, sest kõik on seaduse ees võrdsed.

Kohus märkis, et süüdimõistetul puudus kriminaalhooldaja kirjalik luba lahkuda välismaale ja seda veel niivõrd pikaks ajaks. Kriminaalhoolduse määramisest on möödas pea kolm aastat. Isik ei toonud ühtegi mõjuvat lahkumise ega karistusest kõrvale hoidmise põhjust ja sellisel juhul ei ole põhjendatud kriminaalhooldusega jätkamine.

Kui kohus on mõistnud karistuse, tuleb seda täita, aastaid kõrvalehoidmine ja riigi esindamine ei kaota mõistetud karistust. Samuti puudub kohtunikul võimalus anda armu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles