Neljapäev võib tuua soojarekordi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Puule kogunenud varblased.
Puule kogunenud varblased. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme on mitmel pool Eestis loota selgemat ilma ning termomeetrinäit võib nii mõnegi soojarekordini jõuda, prognoosib ilmateenistus.

Neljapäeval jõuab Läänemerele ägedama iseloomuga pööris ning lisaks uuele soojale sajule tõuseb ka tuul. Päeval on mitmel pool loota pilvede vahele selgimisi ning õhutemperatuuri termomeetrinäit võib nii mõnegi päevarekordi kätte saada.

Praegune õhutemperatuur on keskmisest 4-5°C soojem ning lähemal ööpäeval tuleb soojale isegi mõni kraad lisa. Kui täna on oodata sooja 7..11°C, siis homme lisandub veel paar-kolm kraadi ning sooja tuleb 9..14°C.

Sellisele temperatuurikäigule aitab kaasa jugavool, mis praegu Kesk-Euroopasse külma viib, aga meile laseb otse Vahemere äärest soojal ligi voolata.

Soodsat seisu pakuvad omalt poolt ka Põhjamerel pöörlev väheliikuv madalrõhuala ning Venemaalt ulatuv kõrgrõhuala, mille piirialal püsib õhuvool lõunast.

Täna kannab madalrõhulohk saartelt üle mandri põhja-kirde suunas vihmapilvi ning vastu õhtut muutub sadu intensiivsemaks. Eesti kaguosa jääb sajupilvede liikumise peateelt veidi kõrvale ning seal sajab vihma kohati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles