Tormis murdunud kuusk purustas turismitalu kanuud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev tuul tegi Põlvamaal Kiidjärvel asuvale Kassioru puhkemajale vähemalt 5000 euro suuruse kahju, kui talu kanuudele langes kuusk.
Tugev tuul tegi Põlvamaal Kiidjärvel asuvale Kassioru puhkemajale vähemalt 5000 euro suuruse kahju, kui talu kanuudele langes kuusk. Foto: Taavi Kottise

Vähemalt 5000 euro suuruse kahju tekitas Põlvamaal Kiidjärvel asuvale Kassioru puhkemajale suure tuulega murdunud kuusk, mis langes peale talveks virna pandud kanuudele.

Puu langes peale kaheksale alusele, mille seas oli nii pruugitud kanuusid kui ka päris uued süstad, kirjeldas puhkemaja peremees Aivar Kottise. Tema sõnul olid kanuud paigutatud talveks platsile spetsiaalsele alusele, mis samuti purunes puu raskuse all.

Kas mõnest puu alla jäänud alusest veesõidukõlbulikku saab, ei osanud Kottise esialgu öelda. «Ei julge neid praegu sorteerima minna, tuul on juba vaat et sama tugev kui eile,» tõdes peremees.

Täielikult loodusjõud ettevõtmist ei hävitanud, sest talul on kanuusid veel. Kahju on aga suur. Kottise on juba uurinud sarnaste aluste hindasid ning leidnud, et nii kanuu kui süst maksavad uuest peast 1000 euro ringis tükk.

Ülejäänud kanuud on talu transportinud puudest kaugemale, et saaks kevadise suurvee ajal kundesid taas vee peale saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles