Tormituul on toonud päästjatele rohkem kui 500 väljakutset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjud Kadriorus.
Tormikahjud Kadriorus. Foto: Uwe Gnadenteich

Eilse päeva jooksul sai häirekeskus 530 väljakutset loodusjõududest põhjustatud sündmustele.

Kõige enam väljakutseid tuli Lääne-Virumaalt, kus paluti päästjate abi 72 juhul, Harjumaalt said päästjad 68 abipalvet, Raplamaalt, 54, Järvamaalt 49 ja Tallinnast 36, teatas siseministeerium. Kõige vähem vajati päästjate abi Hiiu- ja Saaremaal, kus vajati päästjate abi vastavalt seitsmel ja kuuel korral.

Peamiselt käisid päästjad kõrvaldamas teele ja elektriliinidesse kukkunud puid. Inimesed õnnetustes viga ei ole saanud.

Mereveetaseme tõusuga seoses päästjad väljakutseid saanud ei ole. Nii Pärnus kui Läänemaal jäi veetase prognoosist madalamale ning vesi tänavatele ei tunginud. Pärnus ujutas meri üle ranna liivariba ning osaliselt oli vesi ka rannapargis. Haapsalus vesi üle promenaadi serva ei tõusnud.

Seoses suure töökoormusega võib päästjate jõudmine väljakutsetele aega võtta. Selliseid päästeväljakutseid, kus inimeste elu või tervis otseselt ohus ei ole, teenindatakse järjekorras. Palume inimestelt kannatlikkust mittekiireloomuliste väljakutsete puhul.

Päästeamet soovitab inimestel olla maanteedel liikudes ettevaatlik, sest teel võib olla murdunuid puid. Sõidukid soovitame parkida puudest, tellingutest või murduda võivatest mastidest eemale. Kindlasti tuleks hoovist ära korjata lahtised esemed, mille tuul võib mineva viia.

Pressiesindaja sõnul olid tormiga seotud mitmed suurema varalise kahjuga väljakutsed.

Kell 07.58 teatati, et Viljandi maakonnas Suure-Jaani vallas Ilbaku külas varises kokku loomaulat ning varingu alla jäi 15 veist. Neist 3 vigastused olid sedavõrd tõsised, et kohapeale tulnud veterinaar otsustas loomade hädatapu kasuks.

Päästele on teada kaks juhtumit, kus tuul viis ära elumaja katuse. Kella 9.36 ajal viis tuul Harju maakonnas Riisiperes katuse kortermajalt. Päästjad vabastasid tee katuse tükkidest ja  piirasid ala. Kell 11.31 viis tuul Narvas A.A. Tiimanni tänaval ära elumaja katuse. Katuse tükkidest said purustusi neli maja kõrvale pargitud sõiduautot.

Lisaks lõhkus tuul Pärnus asuva motokaupluse katuse, viies minema pool hoone plekk-katusest. Häirekeskus sai sellest teate kell 8.35

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles