Torm Patrick jättis kümned tuhanded pered elektrita

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm merel.
Torm merel. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Torm Patrick tegi täna öösel ja hommikul mitmel pool kurja, jättes erinevatel hetkedel kokku ligi 55 000 majapidamist elektrita. Täna kella 10.30se seisuga oli elektrita veel 15 000 majapidamist üle Eesti. Tühistatud on ka mitmed lennud ja laevareisid, Pärnu kardetud üleujutus jäi siiski ära.

Kella 10.30 paiku kõrvaldamata riketest ligi 4000 oli Harjumaal, , ligi 2600 Lääne-Virumaal, ligi 2000 nii Rapla- kui Tartumaal. Alles kella 9 paiku oli Tartumaal ligi 4000 ja Viljandimaal üle 2600 majapidamise rikke tõttu elektrita. Läänemaal, Saaremaal ja Pärnumaal pole Eesti Energia andmetel aga ükski pere elektrita.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi teatel puhub täna edela- ja läänetuul, mis pöördub hommikutundidel läände ja loodesse. Tuule kiirus on mandril 12-17, puhanguti 20-23, saartel ja rannikul 18-23, puhanguti 25-30 m/s.

Täna hommikul on Ilmajaama andmetel meretase kõrge Liivi lahel ja Väinameres, kuid jääb tõenäoliselt alla kriitilise piiri. Seda kinnitavad ka Tallinna Tehnikaülikooli teadlaste mõõtmisandmed, mis viitavad, et Pärnu kardetud üleujutus jäi siiski ära. Täna hommikul kella viie paiku oli sealne veetase 129 cm üle nulli, kella 10ks oli see langenud 115 cm peale.

Pärnus on oodatav veetaseme tõus 140 cm ja Haapsalus 120 cm ümbrusse. Soome lahes jätkub kiire veetaseme tõus hommikul ja saavutab maksimumi keskpäeva paiku. Sillamäel ja Narva-Jõesuus on oodatav tõus kuni 170 cm-ni.

Läänemere põhjaosas võib kohata kuni kuuemeetriseid laineid, Soome ja Liivi lahel kuni viiemeetriseid.

Eesti Meteoroloogia- ja Hüdroloogia Instituudi valvesünoptik rääkis ERRi uudisteportaalile, et tormituul püsib kuni lõunani ning puhanguti võib tuule kiirus ulatuda 30 meetrini sekundis.

Täielikult ei rauge tuul aga ka õhtuks ning Virumaa rannikul võib tuule kiirus olla puhanguti 20 meetrit sekundis.

Tühistatud on ka mitmed Tallinna saabuma pidanud lennud Soomest, Rootsist ja Tartust ning vastavad tagasilennud, samuti laevareisid mandri ja Hiiumaa ning Saaremaa ja Hiiumaa vahel. Mandri-Hiiumaa laevaliikluse võimaliku taastumise kohta lubab laevafirma infot kell 11.05.

Täna kella 7ks hommikul olid päästjad käinud loodusjõududest põhjustatud sündmusi likvideerimas 71 korral. Inimesed kannatada ei olnud saanud.

Kui teil on fotosid selle kohta, mida kurja torm teie kodukandis tegi, siis saatke palun need aadressile online@postimees.ee. Paremad fotod avaldame Postimehe veebiväljaandes. Palume lisaks kirjeldada, mis fotol juhtunud ja kus täpsemalt see tehtud on. Samuti on selle loo kommentaariumisse oodatud teie kirjeldused selle kohta, milliseid tempe teeb torm teie kodu juures.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles