Kinnisvaraportaal: kus kõiguvad korterite pakkumishinnad enim?

BNS
Copy
Uusarendus.
Uusarendus. Foto: Shutterstock

Septembris küsiti Tallinna korterite eest keskmiselt 2363 eurot ruutmeetrist ehk 17,5 protsenti rohkem maa-ameti tehinguhindadest, teatas kinnisvaraportaal City24.

Maa-ameti kinnisvara tehingute statistika andmetel maksis pealinna korteri ruutmeeter keskmiselt 1951 eurot.

«Tallinna korterite pakkumishinnad on ametlikest tehinguhindadest püsinud aastaid 15-20 protsenti kõrgemad, kusjuures magalarajoonide paneelikate hinnakäärid on üsna stabiilsed, kuid silma hakkavad uusarenduste kõikuvad pakkumishinnad,» lisas City24.ee juhataja Karin Noppel-Kokerov pressiteate vahendusel.

Septembris pakuti Tallinnas City24.ee kaudu ühetoalisi kortereid müügiks keskmiselt 2189 eurot ruutmeetri kohta, kahetoaliste eest küsiti keskmiselt 2178 eurot ruutmeetrist, kolmetoaliste eest aga küsiti 2119 eurot ruutmeetrist.

Nelja- ja enamatoaliste korterite ruutmeetrihind oli keskmiselt 2916 eurot ruutmeetri kohta.

«Kui vaadata pakkumishindade keskmist, siis on sellele kahtlemata suur mõju kesklinna ja uusarenduste korterite hindadel. Eriti näeme seda mõju suuremate elamispindade puhul, kui võrdleme näiteks Tallinna kolmetoaliste keskmist hinda Lasnamäe kolmeste keskmise hinnaga, mis on vastavalt siis 167 890 ja 114 296,» kommenteeris Noppel-Kokerov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles