Pühadeilm on tuuline ja sajune

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutu meri
Rahutu meri Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pühade ajal on EMHI andmetel ilm tuuline ning pilvedest tuleb ka kõiksugu sadusid – vihma, lörtsi või lund.

Homme on Eesti kohal madalrõhulohk. Lääne pool sajab lörtsi ja vihma, Ida-Eestis võib sadu olla lumena.

Öösel on edelatuule iilid rannikul kuni 20 m/s, päeval tuul nõrgeneb , õhtuks pöördub läänekaarde.

Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis +0..+3, Ida-Eestis 0..-4, päeval tõuseb valdavalt 0..+5-ni, vaid Kagu-Eestis võib püsida -1 kraadi. Võib olla jäidet.

Pühapäeval liiguvad järgmised jõulised tsüklonid põhjalaiustel läänest itta. Edelatuul tugevneb päeval. Öösel sajab mitmel pool lund ja lörtsi, lääne pool ka vihma, hommikuks sadu lakkab. Pärastlõunal algab uus sadu läänest lörtsi ja vihmana.

Kui hommikul ilm selgineb, võib õhutemperatuur langeda 0..-5 kraadini, saartel ja läänerannikul on kuni +2 kraadi. Päeval tõuseb õhutemperatuur +0..+6 kraadini, kuid Ida-Eestis võib püsida -1 kraad.

Esmaspäeval liigub Norra merelt üle Skandinaavia jõuline tsüklon ning sajab peamiselt vihma. Edelatuul võib öösel paisuda tormiseks,rannikul iiliti kuni 25 m/s, päeval puhub tugev läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+6, päeval tõuseb +4..+8°C-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles