Uuel nädalal ootab ees ilus rannailm, temperatuur kerkib 27 kraadini

Postimees
Copy
Rannailm. Foto on illustratiivne.
Rannailm. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Ilmateenistuse prognoosi järgi tõuseb õhutemperatuur uuel nädalal koguni 27 soojakraadini. Valdavalt püsib ilm sajuta.

Laupäeva öösel liigub madalrõhkkond üle Soome itta ja selle serva mööda liigub üle Eesti vihmapilvi. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning ulatub puhanguti 15 m/s. Päeval algab Läänemere ümbruses aeglane õhurõhu tõus ja kõrgrõhkkonna tugevnemine. Hommikupoolikul sajab mõnes kohas veel hoovihma, keskpäevast alates loode poolt alates taevas selgineb. Läänekaare tuul nõrgeneb. Sooja on öösel 12-17, päeval 18-23 kraadi.

Pühapäeval tugevneb jõuliselt kõrgrõhkkond, hajutab pilved ja hoiab ilma kuiva. Tuul rahuneb. Öösel on sooja 6-11, rannikul kuni 15, päeval 18-23 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval liigub kõrgrõhkkond Eesti idapiiri taha, aga selle lääneserv katab ikka Läänemere ümbrust. Ilm on kuiv ja laialdaselt selge taevaga. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval läänekaarest ja on mõõduka tugevusega. Öösel on sooja 9-12, rannikul kuni 15 kraadi, päeval tõuseb 20-25 kraadini. 

Teisipäev jätkub kõrgrõhkkonna servas selge ööga. Päev on laiguti pilverünkadega, aga neist sadu ei tule. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, rannikul kuni 18, päeval tõuseb laialdaselt 25-26 kraadini, vaid rannikul on pisut jahedam.

Kolmapäeval jätkub kõrgrõhkkonna ülekaal ning ilm püsib sajuta, mõõduka lõunakaare tuulega ja südasuviselt soe. Öösel on sooja 10-15, rannikul kuni 18, päeval 24-27 kraadi. 

Neljapäeval jõuab Skandinaaviasse madalrõhkkond ja laieneb Läänemere äärde ning kõrgrõhkkond peab pisut Venemaa poole taganema. Lisanduv niiskus soosib rünksajupilvede arengut. Suureneb hoovihma ja äikese tõenäosus. Kahe rõhuala vastasseisu tõttu tugevneb lõuna- ja kagutuul. Öösel on sooja 13-18, päeval 24-27 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles